ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 101.040 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.456 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στις Σέρρες βεβαιώθηκαν  2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Συνολικά σε όλη την χώρα βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

72 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

23 στη Στερεά Ελλάδα,
10 στη Θεσσαλονίκη,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στην Ήπειρο,
7 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στη Πελοπόννησο,
3 στην Κεντρική Μακεδονία,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στο Νότιο Αιγαίο.

• 4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 3 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στη Στερεά Ελλάδα.

• 37 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

*φωτο αρχείου