ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στους δήμους Ηράκλειας και Σιντικής

Σωρεία προβλημάτων με πτώσεις δέντρων σε κτίρια και στο οδικό δίκτυο, υλικές καταστροφές και σημαντικές ζημίες σε καλλιέργειες προκάλεσαν στους Δήμους Ηράκλειας και Σιντικής τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Π.Ε. Σερρών το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπικής κοινότητας Βαλτερού, ζημίες προκλήθηκαν στις στέγες δύο δημοτικών σχολείων της περιοχής, ενώ ολική καταστροφή σημειώθηκε στις καλλιέργειες καλαμποκιού.

«Ο δυνατός άνεμος που έπληξε την περιοχή γονάτισε τα καλαμπόκια, που ήταν στο στάδιο της συγκομιδής και ήδη έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βαλτερό θυμίζει στην κυριολεξία βομβαρδισμένο τοπίο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Λιθοτόπου-Ηράκλειας και Παλαιοκάστρου –Γεφυρουδίου, που χάρη στην άμεση επέμβαση των συνεργείων του Δήμου έγινε η απομάκρυνσή τους χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών και σημαντικές ζημίες στην καλλιέργειες σημειώθηκαν και στο Δήμο Σιντικής.

«Επί ποδός εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των φαινομένων σε αγαστή συνεργασία τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροϊωντην Αστυνομία, αλλά και τον ΔΕΔΔΗΕ» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Τορουνίδης. «Προβλήματα σημειώθηκαν στις κοινότητες Κερκίνης και Λειβαδιά, όπου κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στο Μεγαλοχώρι ο δυνατός αέρας ξερίζωσε στην κυριολεξία δέκα περίπου δέντρα, προκαλώντας μία τάφρο μήκους 15 περίπου μέτρων».

Πηγή: ertnews.gr