ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ποιος ήταν ο “αίλουρος” των γηπέδων Δημήτρης Αστάκογλου

Υπήρξε άοκνος εργάτης του αθλητισμού και Πολιτισμού και ένας δίκαιος άνθρωπος

  •  Τερματοφύλακας του Εθνικού Σιδηροκάστρου και του Πανσερραϊκού

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Δημήτρης Αστάκογλου. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από μία σύντομη περιπέτεια υγείας δυο εβδομάδων.

Η εξόδιος ακολουθία  για τον Δημήτρη Αστάκογλου  θα ψάλλει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σιδηρόκαστρο.

Η πορεία του στα γήπεδα

 

 

 

 

 

 

O  Δημήτρης Αστάκογλου σε δράση, τερματοφύλακας με τον Πανσερραϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το 1973.

Γεννήθηκε το 1951 από Μικρασιάτη πατέρα και γηγενή μητέρα (από το Λιμνοχώρι Σερρών) και υπήρξε σπουδαίος αθλητής. Αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα από το 1969 εως το 1981 και δόξασε τη φανέλα του Εθνικού Σιδηροκάστρου και στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στο διάστημα αυτό για μία χρονιά(1972-73)  αγωνίστηκε με τον Πανσερραϊκό στην Α Εθνική και υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας σε οκτώ επίσημα παιχνίδια.

Με τα πλούσια σωματικά του προσόντα, την αγάπη του για το άθλημα και τη συνέπεια του στις προπονήσεις προκαλούσε δέος κάτω από τα γκολπόστ στους αντιπάλους του.

Κρέμασε τα παπούτσια του την περίοδο 80-81 ύστερα από ένα σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα πρωταθλήματος στο Γήπεδο της Ηράκλειας με αντίπαλο τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο. Στα μπαράζ ανόδου που έδωσε ο Εθνικός Σιδηροκάστρου με αντιπάλους την Σκοτούσσα και την Θύελλα   για την ανώτερη κατηγορία δεν αγωνίστηκε το καλοκαίρι του 1981.

Αγαπητός, δυναμικός, λεβέντης στη ζωή του

1973 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Δημήτρης Αστάκογλου προσπαθεί να εμποδίσει τον Μίμη Δομάζο να μη πετύχει γκόλ στο αγώνα Παναθηναϊκού- Πανσερραϊκού 4-1.

 

Με την ομάδα του Εθνικού Σιδηροκάστρου ο Δ. Αστάκογλου στις αρχές της δεκαετίας του 1970

Ο Δημήτρης Αστάκογλου υπήρξε υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σιδηροκάστρου και Περιχώρων ο «Αγιος Παντελεήμονας».

Δυναμικός, ακέραιος, νοικοκύρης άφησε και εκεί το δημιουργικό του στίγμα.

Ήταν κιμπάρης ως άνθρωπος,  λεβέντης, δοτικός με τους πραγματικούς του  φίλους .

Με την σύζυγο του Κατερίνα ο Δημήτρης Αστάκογλου δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια. Από την κόρη του Στέλλα- που ζει στην Πάτρα-  είδε δυο εγγόνια τον Αντώνη και τον Δημήτρη τους οποίους χαιρόταν  ιδιαίτερα τα καλοκαίρια  στο Σιδηρόκαστρο . Τελευταία όμως ο θεός τον αξίωσε να δει και άλλη χαρά από την κόρη του Άννα , τον τρίτο του εγγόνι(κορίτσι) που είναι 2,5 μηνών.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος