ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πλήγμα το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στη Νιγρίτα

Ως βαρύ πλήγμα αποτιμά η κοινωνία της Νιγρίτας, αλλά και ευρύτερα η επαρχία Βισαλτίας, το λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν δέκα χρόνια η Νιγρίτα είχε πέντε υποκαταστήματα Τραπεζών (Εμπορική,Eurobank, Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς) και ύστερα από την αναστολή της λειτουργίας της Εθνικής έχει μόνο ένα, που είναι το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας έρχεται μετά από μία σειρά μεγάλων απωλειών τα τελευταία 25 χρόνια, για την Νιγρίτα – με την αποψίλωση υπηρεσιών αλλά και την αποχώρηση του Στρατού και ειδικά του τάγματος νεοσυλλέκτων στα Θερμά που έδινε ζωή στον τόπο.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο συρρικνώθηκε η οικονομική ζωή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής και αν συνυπολογίσει και την πληθυσμιακή συρρίκνωση, τότε αντιλαμβάνεται την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται ο τόπος.

Είναι, επίσης, εύκολα κατανοητό και το που θα βρισκόταν η περιοχή αν δεν υπήρχε η επιχείρηση της fibran, η οποία φέρνει ζεστό χρήμα από το εξωτερικό και το διοχετεύει στην περιοχή, μέσω της απασχόλησης προσωπικού αλλά και της αγοράς, μέσω των προμηθευτών – συνεργατών της.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος