ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Περιπέτεια για αγρότη – Τον τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα»

Κρούσμα τσιμπήματος της μαύρης αράχνης, ή «μαύρη χήρα», όπως είναι γνωστή , σημειώθηκε το Σάββατο στις Σέρρες. Ο ασθενής είναι ένας αγρότης στο επάγγελμα από τη Βισαλτία, ο οποίος νοσηλεύεται, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Θεόφιλος Καλλινικίδης στο Epioges tv.

Αγώνας δρόμου για το αντίδοτο

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν άντρα, αγρότη στο επάγγελμα, από το δήμο Βισαλτίας, ο οποίος έφτασε το Σάββατο στο Νοσοκομείο των Σερρών με πόνους σε όλο του το σώμα. Οι γιατροί αμέσως αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο και αμέσως κάλεσαν τον διευθυντή της κλινικής κύριο Θεόφιλο Καλλινικίδη, ο οποίος έφτασε εσπευσμένα και έκανε τη διάγνωση, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει άλλα 3 παρόμοια περιστατικά. Όπως διαπιστώθηκε το τσίμπημα ήταν στο μηρό. 

Αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να παραγγείλουν το αντίδοτο, να φτάσει από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον αέρα και τη δυνατή βροχή του Σαββάτου σε όλο το νομό.Βέβαια και από αυτή την παράξενη ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει και η πινελιά της γραφειοκρατίας, καθώς η διαδικασία για τη διάγνωση για το τσίμπημα αράχνης σύμφωνα με τον κο Καλλινικίδη είναι γελοία, όπως εξηγεί στο Epiloges.tv. Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο ΣΣέερρών και είναι καλά.

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «Μαύρη Χήρα» πάντως είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση

Η Μαύρη χήρα είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της Μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.