ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς στην Αλιστράτη – Τι λένε οι ίδιοι (Βίντεο)

Την αντίδραση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση ενός πατέρα και μίας μητέρας στις Σέρρες να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο, καθώς είναι αρνητές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Όπως έχει γίνει γνωστό τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο, από την αρχή δηλαδή της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς, μιλώντας τόσο στο MEGA όσο και στον Alpha αναφέρουν ότι δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε selft test για τον κορονοϊό αλλά ούτε και να φορούν μάσκες οι οποίες, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωτικές για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Έτσι προτιμούν να τα κρατούν σπίτι με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαίδευσή τους.

Όταν μάλιστα η δημοσιογράφος, Τατιάνα Στεφανίδου τού είπε ότι είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, ο ίδιος απάντησε: «Έχασαν την χρονιά τους, ενδιαφέρεστε εσείς πιο πολύ από εμένα για τα παιδιά μου; Μητέρα είστε, προσέξτε. Γιατί δεν βοηθάτε κανέναν άνθρωπο; Έχει καταργηθεί το Δίκαιο; Είναι παράνομα τα μέτρα, το ξέρετε ότι κινδυνεύετε και εσείς; Νοιάζεται κανένας περισσότερο από εμάς για την υγεία των παιδιών μας; Κινδυνεύετε και εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν λέτε την αλήθεια και παρουσιάζετε τους άλλους σαν αρνητές, σαν εξωγήινους; Μου είπατε ότι έχουν κριθεί νόμιμα αυτά; Ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα;»