ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πανελλήνια διάκριση για το13ο δημοτικό σχολείο στο “BRAVO SCHOOLS”

Νέα επιτυχία για το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών καθώς διακρίθηκε μεταξύ 342 σχολείων και 867 συμμετοχών στον πανελλήνιος διαγωνισμός “BRAVO SCHOOLS” του οργανισμού QualityNet Foundation ο οποίος πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε διαδικτυακά το Σάββατο, 5-6-2021, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία “BRAVO SCHOOLS” στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, που σχετίζονται με τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με στόχο το 2030 και που περισσότεροι από 190 ηγέτες παγκόσμια έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν.

Έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν «στη μεταμόρφωση του κόσμου μας σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες, σε έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και ποιοτική εκπαίδευση, σε έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, στον κόσμο που αειφόρα θα μεριμνά όχι μόνο για τις ανάγκες της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενιών», στον κόσμο που θα αξίζει να ζούμε και να ζείτε.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να ενημερωθεί για όλα τα παραπάνω η ελληνική κοινωνία με επόμενο βήμα την ευαισθητοποίησή της και με όραμα τη διαμόρφωση Ενεργών Πολιτών. Και για να καταστεί δυνατό όλα αυτά να γίνουν πράξη, απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας, γιατί όλοι μας έχουμε το δικαίωμα όχι απλά να ζούμε, αλλά να ζούμε με ειρήνη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Πολλαπλές διακρίσεις για το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Να θυμίσουμε εδώ πως το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών αποσπά διακρίσεις σε Πανελλήνιο αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο για τις δράσεις του εδώ και χρόνια, καθώς θεωρείται πρωτοπόρο για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του, ψυχή του οποίου είναι ο Δάσκαλος Ανδρέας Λατίνης.

Η ανακοίνωση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών:

«Το σχολείο μας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, διακρίθηκε στον σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools 2021 με τη συμμετοχή στην κατηγορία «Εφαρμοσμένο Σενάριο – Καινοτόμο Πρόγραμμα» με τίτλο «Το Σιδερωμένο Φύλλο» Κινηματογραφική́ παιδεία και Αειφορία, στον Παγκόσμιο Στόχο 15.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!»

Πηγή: anexartitos.gr