ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Πάει για κλείσιμο η Εθνική τράπεζα της Νιγρίτας

Κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Νιγρίτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνδικαλιστής παράταξης «Πρόταση Προοπτικής» των υπαλλήλων Εθνικής, η Διοίκηση σκοπεύει να βάλει στο χρονοντούλαπο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει άλλα 25 υποκαταστήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Νιγρίτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας”

«Ως άλλος Μπαμπινιώτης, η Εθνική Τράπεζα προχωρά σε μια ανανέωση της χρησιμοποιούμενης ορολογίας στον κλάδο, έναν μετασχηματισμό της θα λέγαμεγια να χρησιμοποιήσουμετον αγαπημένο όρο της εποχής. Με όραμα, σκοπό, αξίες, με purposes και values.

Εθελουσία έξοδος: η εξώθηση, με όχι και τόσο εθελούσιο τρόπο, σε παραίτηση. Το όριο ηλικίας αυτών που δέχονται πιέσεις ολοένα και μειώνεται. Στόχος είναι πια όλοι, κάθε ηλικίας, κάθε θέσης στην τράπεζα, αφού πρέπει να αδειάσουν οι θέσεις ώστε να καλυφθούν είτε από πολύ ακριβούς είτε από πολύ φθηνούς αλλά, κυρίως,ελαστικοποιημένους.Τηλέφωνα πλέον δέχονται συνάδελφοι με μόλις 10 χρόνια στην τράπεζα, ενημερωτικά απλώς, μη νομίζετε. Μήπως και δεν έχουν αντιληφθεί ότι τρέχει εθελούσια… Κανείςδεν είναι ασφαλής όσο καίγεται το σπίτι του διπλανού του. Σήμερα εγώ, αύριο ο συνάδελφος δίπλα σου, μεθαύριο εσύ.

Μείωση λειτουργικού κόστους: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η μια τσέπη είναι τρύπια και πέφτουν τα ευρώ στο δρόμο να τα μαζεύουν ουρανοκατέβατοι ειδικοί συνεργάτες, συνεργαζόμενες εταιρίες για ανακαινίσεις (μέχρι και καταστημάτων που κλείνουν), αχρείαστες εργασίες και μια σειρά από νεωτερισμούς (όπως τα μηχανήματα ενημέρωσης βιβλιαρίωντα οποία τοποθετούνται μέχρι και σε καταστήματα υπό κλείσιμο), σκλαβοπάζαρα για υπαλλήλους με δίμηνες συμβάσεις. Η άλλη τσέπη ράβεται κάθε φορά όλο και παραπάνω, οδοιπορικά, δεδουλευμένες υπερωρίες, επιδόματα ταμείων και chiefteller.. Μάζευε κι ας είναι ρώγες.Να πού είναι η διαφορά όταν κάποιοι λέγαμε ότι το παν είναι ο βασικός μισθός και κάποιοι «κατακτούσαν» και έταζαν λογής λογήςεπιδοματάκια για να αυξήσουν την εκλογική πελατεία.

Κλείσιμο καταστημάτων: Το Νοέμβρη του 2020, είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο 41 καταστημάτωνγεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός τράπεζας. Γι’ αυτό, ο ΣΥΕΤΕαπέσπασε δήθεν από τη Διοίκηση της ΕΤΕ τη διαβεβαίωση ότι κανένα κατάστημα δεν θα κλείσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Δεν πέρασε μισός χρόνος και ανακοινώνονται άλλα 22 καταστήματα και 3 γραφεία συναλλαγών που σταματούν τη λειτουργία τους, εν μέσω καλοκαιριού και αδειών, και φυσικά ταυτόχρονα με την εθελούσια. Τυχαίο; Κλείνουν καταστήματα μέσα σε 1 μήνα, μέχρι και 3ης κατηγορίας, σαν καταστήματα φαστφουντ.Δεν είναι όμως αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις που θα πρέπει να επιλέξουν,με το μαχαίρι στο λαιμό, αν θα εργάζονται 100 χλμ μακριά στο κοντινότερο κατάστημα, όπως στον Έβρο, με μειωμένες αποδοχές ή θα μείνουν άνεργοι.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε και η διαβεβαίωση από ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ ότι ο νέος Κανονισμός Αξιολόγησης δεν θα εμπεριέχει ατομικούς στόχους, ότι τα επιδόματα των τσιφ θα γίνουν προσωποπαγή κι άλλα πολλά. Βάλτε την υπογραφή σας εδώ και όλα θα γίνουν, η Διοίκηση της ΕΤΕ από μπροστά φυλάει σταυρό κι από πίσω σταυρώνει τα δάχτυλα. Την «έφερε» στον ΣΥΕΤΕ…

Αναλυτικά τα νέα καταστήματα που σκοπεύει η Διοίκηση να βάλει στο χρονοντούλαπο:

Κάνιγγος(129)

ΜεγάρουΕθνικής Ασφαλιστικής (891)

Κέντρου Αιγάλεω (084)

Καλογρέζας (128)

ΝέαςEλβετίας(092)

ΠαραλίαςΒουλιαγμένης (682)

Καλλίπολης (879)

Μεγάρου ΟΤΕ (671)

Μάνδρας (653)

Λέοντος Σοφού (213)

Πανοράματος(239)

Παλ. Aγοράς Ρόδου (297)

Μαρμαρά (838)

Ξυλόκαστρου(436)

Αθηνών Kαλαμάτας(220-1)

Νεωρίου Σύρου(469-1)

Πλ. 1866 Xανίων(495)

Τυμπακίου(479)

Φιλιατών(459)

ΛίμνηςEυβοίας(408-1)

Ιάσωνος Bόλου (781)

ΆργουςOρεστικού(344)

Νιγρίτας (428)

Ελευθερούπολης (342)

Φερών (487)

Προφανώς δεν τους νοιάζει πού θα πάνε οι συνάδελφοι, ειδικά αυτοί της επαρχίας, όταν υπάρχουν καταστήματα που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το κοντινότερο «ανοιχτό».

Προφανώς δεν τους νοιάζει ως τι θα απορροφηθούν, πόση μείωση μισθού θα υποστούν, πόσες πιέσεις για να αποχωρήσουν εθελοντικά.Μα πόσες ευκαιρίες υπάρχουν για εξέλιξη στο δίκτυο…

Προφανώς δεν τους νοιάζει πώς θα βγει το ωράριο όταν ο κόσμος στοιβάζεται στα εναπομείναντα καταστήματα, πώς θα βγουν οι άδειες, πόσο θα μας «στύψουν» ακόμα.Άλλωστε όλα αυτά μετακυλίονται σε μας, στην ατομική μας ευθύνη, η ΕΤΕ νίπτει τας χείρας της.

Προφανώς το μόνο που τους νοιάζει και τους παρανοιάζειείναι να πιάνονται οιπαράλογοι στόχοι. Στόχοι που στέλνουν ευθαρσώς ακόμα και σε υπό κλείσιμο καταστήματα. Τόσο ανθρωποκεντρική είναι η Τράπεζα, όπως διατείνοντανστην παρουσίασητης 16/6. Ας γελάσουμε.

Αντί να αποδεχόμαστε αυτά που πάνε να περάσουν ως έκτακτα μέτρα αλλά που τελικά αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από νόρμα όπως το κλείσιμο των καταστημάτων και ο διωγμός του προσωπικού,ας συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας. Αντί να περιμένουμε μοιρολατρικά πότε θα έρθει η δική μας σειρά παρακολουθώντας ως απλοί θεατές, να αλλάξουμε στάση, να περάσουμε στην αντεπίθεση. Γιατί θα είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από μονάδες όταν αποφασίσουμε να δράσουμε συλλογικά.»