ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Οι “έξυπνες στάσεις” του Χρυσάφη και οι.. άλλες

Παρόλο που η δημοτική αρχή Σερρών του Αλ. Χρυσάφη συχνά πυκνά μας μιλά για μια “έξυπνη πόλη”, στην πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται το αντίθετο.

Τελευταίο περιστατικό, αυτό που κατήγγειλε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου για στάσεις που τοποθετήθηκαν στη πόλη και σύμφωνα με την ίδια κόστισαν 101.184 ευρώ.

Όπως θα παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες, οι στάσεις κάθε άλλο παρά έξυπνες είναι. Αντίθετα δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα.

Στον αντίποδα και αν κάνουμε μια βόλτα σε άλλες πόλεις, θα δούμε να έχουν τοποθετηθεί ή να είναι στα σκαριά, πραγματικές “έξυπνες στάσεις”.

Όπως της πλατείας Κλαυθμώνος στην Αθήνα, που τοποθετήθηκε μάλιστα και κλιματιστικό για την προστασία των επιβατών από τις καιρικές συνθήκες.

«Έξυπνες στάσεις» λεωφορείων αποκτά και ο Δήμος Γαλατσίου μετά την ένταξη και τη χρηματοδότησή του από το «Φιλόδημος ΙΙ».  Οι στάσεις θα έχουν νέα στέγαστρα που θα διαθέτουν αυτόνομο φωτισμό από φωτοβολταϊκό, θα φέρουν θύρες USB για φόρτιση κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ κλπ., και θα συνοδεύονται από καινούργια παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων.

Και ο Δήμος Αρταίων, προχωρά στην αναβάθμιση των στάσεων λεωφορείων, με νέες καλαίσθητες εγκαταστάσεις και υποδομές, στο πνεύμα της σύγχρονης τεχνολογικά εποχής.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ στις Σέρρες, για μια ακόμη φορά είμαστε χορτάτοι από μεγάλα λόγια και από ουσία ΜΗΔΕΝ.