ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων

Τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στις Σέρρες, Γιώργο Τρέντσιο και μέλη της επιτροπής συναντήθηκε με τη διοικήτρια της Δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δομής στις Σέρρες.

«Έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία για να δούμε τις συνθήκες με τις οποίες σήμερα διαβιούν οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται εδώ στη Δομή φιλοξενίας. Ένα ζήτημα το οποίο είναι φλέγον και απασχολεί κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Βλέπουμε τι συμβαίνει σήμερα στη Ρόδο όπως και σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές συνθήκες για τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται εδώ αλλά και σοβαρές πολιτικές εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και δεν θα φορτώνει την Ελλάδα με τα δικά της λάθη. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση η οποία γίνεται και με το αρμόδιο Υπουργείο και τις ευθύνες που έχει γιατί διαφορετική στρατηγική έχει σήμερα ο κ. Καιρίδης από εκείνη την οποία είχε ο κ. Μηταράκης.

Εδώ όμως οι πολιτικές εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικές για το που πρέπει να πάμε. Επομένως, χρειάζονται γρήγορα, μέτρα τα οποία δημιουργούν συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς να πάνε εκεί που θέλουν να πάνε και φυσικά για την Ελλάδα το κρίσιμο ζήτημα είναι να δει και πολιτικές οι οποίες αφορούν πως θα αξιοποιήσει όσους θέλουν να έρθουν και να μείνουν στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια. Είναι γνωστά τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και οι Σέρρες και οι άλλοι Νομοί γύρω από τα εργατικά χέρια. Είναι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέσα κι έξω από τη Βουλή και θα συνεχίσουμε να τις παίρνουμε όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα προς όφελος και της τοπικής οικονομίας και των κεντρικών πολιτικών μας επιλογών» είπε ο κ. Χρηστίδης υπογραμμίζοντας ότι η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κάνει πολύ σημαντική δουλειά σε όλα τα επίπεδα στις Σέρρες.

Πηγή: ertnews.gr