ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Νοσοκομείο: Παραιτήθηκαν 3 γιατροί για να μην εμβολιαστούν

Τρεις ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους με παράλληλη αίτηση συνταξιοδότησης ώστε να μην αναγκαστούν να εμβολιαστούν λόγω της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε στο υγειονομικό προσωπικό από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι ανεμβολίαστοι ιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών ανέρχονται στους 9, μαζί με τους τρεις ιατρούς που επέλεξαν την παραίτηση, ενώ δύο ακόμη είναι ειδικευόμενοι όπου θα αποχωρήσουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι όμως στο νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr o διευθυντής της ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών Δημήτριος Μπαλαξής. «Τα περισσότερα άτομα που είναι ανεμβολίαστα στο νοσοκομείο Σερρών είναι στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κάποιοι επικαλούνται λόγους υγείας και κατέθεσαν αιτήματα εξαίρεσης, που θα εξεταστούν από τριμελή επιτροπή στη Θεσσαλονίκη».

Συνολικά στο νοσοκομείο Σερρών λόγω κορωνοϊού νοσηλεύονται μέχρι σήμερα Παρασκευή, 16 άτομα εκ των οποίων 5 είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη, υπάρχουν τρία ύποπτα κρούσματα που αναμένεται το PCR τεστ ώστε να διαπιστωθεί έαν είναι θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαξή και τα 16 άτομα που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.