ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Μεγάλη επιτυχία του ΕΠΑΛ Ηράκλειας σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, δύο ομάδες μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Ηράκλειας Σερρών, με τους μαθητές: Μαρτίνη Πετρούλα, Χαλκιοπούλου Δήμητρα, Τουρνά Γιάννη, Ζέζιο Στέργιο, Δουλγέρη Αντώνη, Μανασσή Απόστολο και Τόκου Δημήτρη, συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας «Young Business Talents» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ ) στο χώρο της Αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη».

Οι ομάδες, με αρχηγούς τους μαθητές Δουλγέρη Αντώνη και Τουρνά Γιάννη, ήταν αυτές που βρέθηκαν στην καλύτερη θέση από όλες τις ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Όλες οι ομάδες του σχολείου, στο σύνολο τους 14, κατάφεραν να φτάσουν επιτυχώς στα ημιτελικά του διαγωνισμού Young Business Talents, διανύοντας 11 εικονικά Εταιρικά έτη, συντάσσοντας τα αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια, στα οποία έπρεπε κάθε φορά να ληφθούν διαφορετικές επιχειρηματικές αποφάσεις σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό, μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, όλοι οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Ηράκλειας Σερρών, κατάφεραν να διοικήσουν και να καταστήσουν βιώσιμες και κερδοφόρες τις εικονικές τους επιχειρήσεις σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ημιτελικών έπρεπε να υλοποιηθεί άλλο ένα παραδοτέο έργο με στόχο να καταστήσει τους μαθητές πιο ενεργούς στα Περιβαλλοντικά Θέματα. Σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως οργανισμούς για την Προστασία του Περιβάλλοντος, το WWF, η κάθε εταιρεία- ομάδα είχε την υποχρέωση να υλοποιήσει δράσεις που φροντίζουν το περιβάλλον και μειώνουν το οικολογικό – ενεργειακό αποτύπωμα.

Και φέτος η συμμετοχή των ομάδων ήταν πάνω από 700, ωστόσο με βάση τους κανονισμούς του διαγωνισμού ο μέγιστος δυνατός αριθμός ομάδων που προκρίνονται στον τελικό, ανά σχολείο, είναι έως και 2 ομάδες.

Από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας που προκρίθηκαν μόλις 10 ομάδες, οι 2 ομάδες είναι του ΕΠΑ.Λ. Ηράκλειας Σερρών.

Ο συντονισμός και η καθοδήγηση των ομάδων έγινε από την καθηγήτρια πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Ηράκλειας Σερρών κ. Κεχαγιά Ιωάννα και βοηθό συνεργάτιδα κ. Τυμπανίδου Ιφιγένεια.