ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Κώστας Βέρρος: Παράδοση & Πολιτισμός- Μια σχέση… ζωής και προσφοράς

Ο Οικονομολόγος Βέρρος Κωνσταντίνος μπορεί να κατέρχεται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή και διεκδικεί την ψήφο των Σερραίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όντας υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Όμως για όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση είναι επίσης γνωστός για την πολυποίκιλη και πολυετή και ανιδιοτελή συνεισφορά του σε παραδοσιακά δρώμενα και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλο το νομό Σερρών και όχι μόνο.

Η σχέση του με τον πολιτισμό και την παράδοση ξεκινά από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια, όταν ήταν για σειρά ετών   χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων και στη συνέχεια ως χορηγός ή τεχνικός σύμβουλος υλοποίησης, στη δημιουργία λαογραφικών μουσείων, την έκδοση συλλεκτικών ημερολογίων και βιβλίων καθώς και άλλων σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων, με αποκορύφωμα την αναστήλωση, αναπαλαίωση και συντήρηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, του παραδοσιακού οικισμού Χιονοχωρίου Σερρών.

Η συνεισφορά του αυτή επιβραβεύτηκε από την Παγκόσμια λαογραφική ένωση WORLD FOLKLORE UNION I.G.F. που του απένειμε το “Gold Star” για την συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό.

Η διαρκής και πολύχρονη σχέση του με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, δεν έχει την ανάγκη καμιάς «επιβεβαίωσης», αφού οι διοικήσεις των συλλόγων αναγνωρίζουν την προσφορά του. Φυσικό επακόλουθο οι επισκέψεις του, σε αυτούς, προεκλογικά στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ζέση και συνοδεύεται και από προσκλήσεις συμμετοχής στον κύκλο.

Επίσκεψη στον Πανηπειρωτικό

Όπως συνέβη κατά την επίσκεψή του στον Πανηπειρωτικό σύλλογο  εκεί συνάντησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Σίσκα και χορευτές από το τμήμα ενηλίκων, οι οποίοι τον κάλεσαν στον κύκλο του χορού. Ο κ.Βέρρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στον χορό.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο anexartitos.gr rΕΔΩ.