Χωρίς κατηγορία

Σέρρες – Κορωνοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για το lockdown

Νέος υγειονομικός συναγερμός σήμανε στις Σέρρες, όπου εντοπίστηκαν ακόμα δεκατρία κρούσματα κορωνοϊού στην Κωστοπούλειο Στέγη.

Επτά ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν σε καλή κατάσταση, ενώ έξι άτομα του προσωπικού τέθηκαν σε απομόνωση.

Η πόλη είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το lockdown και ήδη από σήμερα ισχύουν επιπλέον έκτακτα μέτρα για μία εβδομάδα, που αποφασίστηκαν στην χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωνε χθες Κυριακή, μετά την σύσκεψη για το ζήτημα, πως η περιοχή έχει 239 ενεργά κρούσματα και 442 επαφές υψηλού κινδύνου. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των ενεργών κρουσμάτων είναι μέσα στην πόλη των Σερρών, αλλά έχουν παρατηρηθεί και μεγάλες μετακινήσεις σε γειτονικούς δήμους.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, που διενεργούν τα Rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας, θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα για όσους πολίτες επιθυμούν να κάνουν δωρεάν το τεστ.