Χωρίς κατηγορία

Σέρρες – κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του σχολείου που κλείνει το τμήμα

Αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες στο Γ2 τμήμα, στο 18ο δημοτικό σχολείο Σερρών, αποφασίστηκε μετά την διάγνωση κορωνοϊού σε μαθητή.

 

Δείτε τη ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Σιαμάγκα:

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

«Αγαπητοί γονείς, το σχολείο μας δέχτηκε σήμερα την είδηση του θετικού αποτελέσματος του τεστ, στο οποίο υπεβλήθη μαθητής του Γ2 τμήματος. Είχε ήδη διαγνωστεί θετικός ο πατέρας του, όπως κι η γιαγιά του. Τα συμπτώματα των δύο ενήλικων είναι ήπια, ενώ ο μαθητής μας είναι ασυμπτωματικός. Οι μαθητές του τμήματος από χθες δεν βρίσκονται στο σχολείο μας, ενώ από σήμερα και επίσημα το τμήμα του βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες. Στην αναφορά μου προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας μετέφερα και ερωτήματα, όπως, αν τα αδέρφια θα απέχουν από το σχολείο για ίσο διάστημα, αν οι γονείς πρέπει να κάνουν κάτι πέρα από το να παρατηρούν για εμφάνιση συμπτωμάτων στους ίδιους ή τα παιδιά τους, αν το Ολοήμερο τμήμα με μαθητές της Τρίτης τάξης θα ανασταλεί για το ίδιο διάστημα, αν μπορεί ένα παιδί να κάνει μόνο του το τεστ κι αν είναι αρνητικό να έρθει στο σχολείο, κ.α.

Αυτό που είναι βέβαιο και πρέπει να τηρείται οπωσδήποτε είναι η παραμονή στο σπίτι των παιδιών που έχει ανασταλεί το τμήμα τους και η αποχή από κάθε δραστηριότητα που γίνεται ομαδικά (φροντιστήρια, αθλητικές ομαδικές δραστηριότητες, ομαδικό παιχνίδι, κ.ά.). Επιπλέον, η σχολαστική παρακολούθηση για εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων, που πρέπει αμέσως να οδηγήσουν στον παιδίατρο, ο οποίος θα αποφασίσει για περαιτέρω εξετάσεις.

Αγαπητοί γονείς, το σχολείο μας έχει πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊου και οι καθαρίστριές μας απολυμαίνουν και στα δύο διαλείμματα τους χώρους των μαθητών μας. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί φορούν τις μάσκες τους μέσα στο διδακτήριο και τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους υποχρεωτικά στο πρώτο διάλειμμα και όσες φορές νιώσουν την ανάγκη, ενώ απολυμαντικό υγρό υπάρχει στις αίθουσές τους, για να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Το πρωί προσέρχονται σταδιακά και μπαίνουν στις αίθουσες από τις 8 για να μην συνωστίζονται στην αυλή, ενώ για την αποχώρηση ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να φορούν όλοι τις μάσκες τους μέχρι και την έξοδο από το σχολείο.

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το σχολείο μας ενημέρωσε για το βεβαιωμένο κρούσμα, τη σύνθεση του τμήματος του μαθητή μας, όπως και τις στενές επαφές, που είχε στο πλαίσιο της σχολικής του ζωής (συμμαθητές, ολοήμερο, αδέρφια, εκπαιδευτικοί). Ο ΕΟΔΥ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει αν στείλει ή όχι κλιμάκιο, για να κάνει ιχνηλάτηση του περιστατικού και επιπλέον ελέγχους.

Ανάλογα περιστατικά θα συμβούν κι άλλα μέσα στη διάρκεια του χειμώνα σε όλα, σχεδόν τα σχολεία της χώρας. Όπου υπάρξει αναστολή λειτουργίας τμήματος, αυτόματα θα ξεκινά η τηλεκπαίδευση με την πρότερη εμπειρία που αποκτήσαμε στο τέλος της περσινής χρονιάς. Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μικρός, όπως βεβαιώνουν οι γιατροί, όμως είναι υπαρκτός κι αυτό πρέπει να μας έχει όλους σε εγρήγορση. Με έγκυρη και αμφίπλευρη ενημέρωση, ψυχραιμία στις αντιδράσεις μας και αποφασιστικότητα στις δράσεις πρόληψης θα περάσουμε αυτή τη δοκιμασία. Ο κορονοϊός δεν θα μας νικήσει!!!»

Σέρρες, 13 Οκτωβρίου 2020

Ο Διευθυντής του σχολείου σας

Δημήτρης Σιαμάγκας