ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Κορωνοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα

Δελτίο τύπου της ΔΕΥΑ Σερρών: 

«Η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη επέδειξε από την πρώτη στιγμή τη δέουσα σοβαρότητα στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι στα αστικά λύματα για την παρακολούθηση της επιδημιολογική πορείας του Δήμου Σερρών διενεργούνται αδιάλειπτα και τα αποτελέσματα αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του, ότι μετά τον περασμένο Απρίλιο που παρατηρήθηκε μία άνοδος του ιικού φορτίου ακολούθησε μία μακρά περίοδος που ο κορωνοϊός στα αστικά λύματα κυμαινόταν σε επίπεδα που δεν ήταν ανιχνεύσιμα.

Ωστόσο, οι μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας επιβεβαιώνουν την επιβάρυνση του ιικού φορτίου στο Δήμο μας. Την άνοδο αυτή πιστοποιεί και η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στις κλίνες covid-19 του νοσοκομείου Σερρών.

Υπενθυμίζουμε ότι με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός) είναι συνδεδεμένο το 95% του πληθυσμού της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου Σερρών.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή στην εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας οφείλουμε να επιστρατεύσουμε την υπευθυνότητά μας εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα, πέρα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΣ μεριμνά για την παροχή άφθονου και ποιοτικού νερού, καθώς η ατομική υγιεινή συνεχίζει να αποτελεί το αποτελεσματικότερο «όπλο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού.»