ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Σοκάρει ο αριθμός των συμπολιτών μας που έφυγαν σε μια μόλις ημέρα, χθες Τετάρτη 20/10 στο νοσοκομείο Σερρών! Μεταξύ αυτών ο Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών Θόδωρος Αραμπατζής (64 ετών) και ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών Χρήστος Καραμάνης (45 μόλις ετών).

Η πίεση πλέον είναι εμφανής στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών, καθώς η κλινική covid έχει γεμίσει με 40 ασθενείς, το ίδιο και η ΜΕΘ με 10 και το τραγικό είναι ότι τα κρεβάτια αδειάζουν με αυτούς που «φεύγουν», ενώ η διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Βασιλική Χατζηπανταζή τονίζει ότι διανύουμε δύσκολες μέρες.

Στην κλινική covid κατέλεξαν 3 άτομα και άλλοι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως αποκάλυψε ο συντονιστής του τμήματος COVID 19 Θεόφιλος Καλλινικίδης. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, καθώς δεν υπάρχει άλλο φάρμακο, τονίζει ο κος Καλλινικίδης.

Στο Λιμνοχώρι ο κορωνοϊός θερίζει.

Ένα χωριό στον Δήμο Ηράκλειας το Λιμνοχώρι έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς πολλές οικογένειες του χωριού έχουν ένα τουλάχιστον μέλος τους με κρούσμα κορωνοϊου. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον παπά του χωριού ηλικίας 64 ετών, ο οποίος απεβίωσε μια μόλις ημέρα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Εκ τοτε καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα με τους κατοίκους να είναι ανάσταστοι.

Μόνο χτες στην Π.Ε. Σερρών καταγράφηκαν 81 κρούσματα, ενώ τις τελευταίες επτά μέρες έχουν καταγραφεί 443 κατά μέσο όρο πάνω από 63 κρούσματα κάθε μέρα, με τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι πάνω από 80 (81, 86, 91)

Το πρόγραμμα των νέων εμβολιασμών μοιάζει να έχει κολλήσει, αφου ο ρυθμός έχει πέσει χθες για παράδειγμα Τετάρτη 20/10 είχαμε μόλις 180 νέους εμβολιασμούς (1η δόση) ενώ άλλοι 93 έκαναν την 2η δόση και άλλοι 180 ήδη εμβολιασμένοι έκαναν την 3η αναμνηστική δόση. Συνολικά οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Π.Ε. Σερρών είναι 74.508, ενώ από αυτούς 2.962 έκαναν και την 3η δόση.

Πηγή:anexartitos.gr