Χωρίς κατηγορία

Σέρρες – Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μάσκες παντού

Δύο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και ο νομός Σερρών. 

Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Γιατί ο κορωνοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. “Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.