ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Κόντρα Λεονταρίδη – Χρυσάφη για την επιδότηση στην τηλεθέρμανση

Με ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, κάνει λόγο για «προσπαθειών απόκρυψης και διαστρέβλωσης της αλήθειας αλλά και σφετερισμού επιτυχούς αποτελέσματος ενός θέματος», αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, για την επιδότηση στην τηλεθέρμανση.

Αναλυτικά ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στην ανακοίνωση του με τίτλο “Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας“ αναφέρει:

“Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας ”
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημέρωσα τους συμπολίτες μου για την ψήφιση της τροπολογίας την οποία θα ακολουθήσει η Κ.Υ.Α για την επιδότηση των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες.
Αποτελεί μια δικαίωση μίας προσπάθειας μου που ξεκίνησε με παρέμβαση μου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα , τον αν. Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θ. Πετραλιά στους οποίους υποστήριξα τεκμηριωμένα την πρόταση μου να χορηγηθεί επίδομα για την τηλεθέρμανση στη πόλη των Σερρών όπου σ΄ ένα τμήμα της , σε περίπου 15.000 νοικοκυριά , η θέρμανση γίνεται με την τηλεθέρμανση . Συγκεκριμένα :
• Στις 12.10.21 ζήτησα τη χορήγηση επιδόματος στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και επικοινώνσησα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θ. Πετραλιά που συμφώνησε για το θέμα ( σχετική ανακοίνωση και ομιλία στη Βουλή).
• Στις 13.10.21 μετά από νέα συνάντηση και με τον Αν. υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη υπήρξε θετική λύση στο θέμα της επιδότησης των νοικοκυριών στις Σέρρες που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση και έτσι τα νοικοκυριά αυτά θα συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης με επιδότηση και κριτήρια ανάλογα των υπολοίπων νοικοκυριών που χρησιμοποιούν άλλες πηγές ενέργειας για θέρμανση ( σχετ. ανακοίνωση )
• Στις 10.11.21 Μετά από την τελευταία συνάνατηση μου με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα και τον Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θ. Πετραλιά για την επιδότηση των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση στις Σέρρες, κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά το επίδομα θέρμανσής τους , ακολούθησε ομιλία μου στη Βουλή για το επίδομα τηλεθέρμανσης ( την οποία θα αναρτήσω και θα δημοσιεύσω ) και αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εξειδικεύει τα κριτήρια των δικαιούχων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης ( σχετ. ανακοίνωση )
Τα παραπάνω τα αναφέρω για να γνωρίζουν οι φίλοι μου και πολίτες της πόλης πως οι λύσεις δίνονται βήμα – βήμα με καθημερινή μάχη , προσωπική παρέμβαση, κοινοβουλευτική παρουσία , διεξοδική συζήτηση με τους Υπουργούς, συνεχή παρακολούθηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα αυτά τη στιγμή που γίνονται και όχι κατόπιν εορτής εκ του ασφαλούς όταν έρθουν τα ευχάριστα αποτελέσματα .
Εξ άλλου η ενημέρωση που γινόταν από μεριά μου έχει μία συνέχεια από τη στιγμή που ξεκίνησα την προσπάθεια για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μου με το επίδομα τηλεθέρμανσης μέχρι και τη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας και της οριστικής ψήφισης του νόμου .
Εκλέχτηκα για να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου , το νομό μας και την Ελλάδα . Οφείλω να κοινοποιώ τις προσπάθειες που καταβάλω και το αποτέλεσμα αυτών για να γνωρίζετε ότι είμαι συνεπής στον όρκο που έδωσα ότι θα υπηρετήσω πιστά τους πολίτες και την Πατρίδα .
Για τους λόγους αυτούς η γνωστοποίηση και ενημέρωση έχει τον παραπάνω σκοπό και όχι το κατόπιν ενεργειών μου . Η αναγνώριση μιας προσπάθειας αποτελεί ηθική ικανοποίηση και χορήγηση δύναμης να συνεχίσει ο πολιτικός την αμείωτη και ακούραστη προσπάθεια για παραγωγή έργου και υπηρέτηση των πολιτών και της Πατρίδας .
Η ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, βλέψεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, λειτουργεί σε βάρος της ενότητας και της σύμπνοιας που πρέπει να επιδεικνύουμε τόσο όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική ζωή του τα τόπου όσο και η ίδια κοινωνία για να περάσουμε ενωμένοι αυτή την ατραπό και να μη γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών απόκρυψης και διαστρέβλωσης της αλήθειας αλλά και σφετερισμού επιτυχούς αποτελέσματος ενός θέματος.
Ο Σερραϊκός λαός ενημερώνεται καθημερινά και έχει μνήμη και κρίση και είμαι σίγουρος ότι έχει βγάλει τα συμπεράσματα του .
«Ο λαός έχει την πιο σωστή κρίση, αλλά σε βάθος χρόνου.»
Τζών Κέννεντυ