ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Κόντρα Καρίπογλου – Βαγενά για δημοσιοποίηση κουρέματος δανείου

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου και του νομικού Φώτη Βαγενά, για την δημοσιοποίηση από τον τελευταίο, διαγραφή 199.000 ευρώ από δάνειο πελάτη του. Σχετικό δημοσίευση ΕΔΩ

Η επιτυχία αυτή του Φώτη Βαγενά, έγινε αντικείμενο επικριτικού σχολιασμού από τον κ,Καρίπογλου.

Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα :
Πολλοί δικηγόροι στις Σέρρες που ασχολούνται με θέματα δανείων έχουν πετύχει διαγραφές ή ρυθμίσεις οφειλών πολλών χιλιάδων ευρώ .
Όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα οφειλουν να αναζητήσουν τους καταλληλότερους και σίγουρα κριτήριο δεν αποτελεί η δημοσιοποίηση τυχόν επιτυχιών και αποφάσεων .
Συνήθως όσοι κάνουν πραγματικά καλή δουλειά δεν χρειάζονται διαφήμιση και λεζάντα .
Στις Σέρρες έχουμε πολλούς σοβαρούς δικηγόρους .»

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Φώτη Βαγενά: 

«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ 199.000€
Με εξωδικαστικό διακανονισμό, μεταξύ οφειλετών και εταιρείας διαχείρισης δανείων, ρυθμίστηκε χρέος, συνολικού ποσού (κεφαλαίου και τόκων) 252.471 €. Συγκεκριμένα οι αντισυμβαλλόμενοι κατέληξαν στην εξής συμφωνία: Συμφωνήθηκε εφάπαξ καταβολή 53.000€ και διαγραφή του υπολοίπου των 199.471€. Δηλαδή διαγραφή χρέους σε ποσοστό 79%. Είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής. Οι λύσεις ήταν : α) ανακοπή κι αίτηση αναστολής κατα της διαταγής πληρωμής με αβέβαιη έκβαση ή β) εξωδικαστικός συμβιβασμός κι οριστική λύση. Επιτεύχθηκε η καλύτερη λύση, διεσώθη η περιουσία των δανειοληπτών και εξοφλήθηκε οριστικά το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.»

Ο κ.Βαγενάς πάντως δεν άφησε αναπάντητη την “πρόκληση” του κ.Καρίπογλου και έγραψε κάτω από την ανάρτηση του.