ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Κλείνουν δυο υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) με ανακοίνωσή του αντιδρά στην φημολογία περί επικείμενου κλεισίματος και άλλων καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στις Σέρρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση αφορά το κατάστημα στην οδό Βενιζέλου και το κατάστημα στην Μαυροθάλασσα.

Αναλυτικά ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει:

«Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται ο Νομός Σερρών με το φημολογούμενο κλείσιμο των  καταστημάτων Βενιζέλου Σερρών και Μαυροθάλασσας, της Τράπεζας Πειραιώς. Κορυφώνεται έτσι, η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών, των ατόμων με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στερώντας τους πλέον την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Η στρατηγική επιλογή της Διοίκησης, στερεί και τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων,  οι οποίοι παρόλη την πείρα που διαθέτουν και τις σχέσεις με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν προς την ανεργία.

Ενορχηστρωτής των εν λόγω αποφάσεων και των αντεργατικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Νομό, αναδεικνύεται η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση η οποία πρωταγωνιστεί στο χορό της αναξιοκρατίας, της άσκησης ψυχολογικής πίεσης όπου εφαρμόζεται αδιακρίτως, σε συναδέλφους που έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη η επαγγελματική τους επάρκεια από την ίδια την τράπεζα. Κάποιες από τις μετακινήσεις συναδέλφων μπορούν να χαρακτηριστούν ύποπτες, αν όχι προκλητικές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περασμένο έτος, είχε κλείσει το κατάστημα Ροδολίβους Σερρών. Το γεγονός αυτό, οδήγησε στην «εθελουσία» έξοδο αξιόλογους συναδέλφους, και στέρησε την ευρύτερη περιοχή από ένα σημείο εξυπηρέτησης τραπεζικών συναλλαγών. Την ίδια χρονική περίοδο, στο κατάστημα Δημαρχείου Σερρών έπαψε η λειτουργία των ταμείων.

Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας:

  • Καλεί τους βουλευτές του Νομού να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
  • Καλεί τις τοπικές κοινωνίες σε συνεννόηση με τα τοπικά συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο κλείσιμο του καταστήματος με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
  • Καλεί τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι, να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.»

ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΘΥΡΙΔΑ

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

    Μπεμπένης Εμμανουήλ                   Γοίλιας Ισίδωρος