ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Κηδεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Πρώτης, Βασίλης Τσιουτσιούλης – Ποιος ήταν

«Έφυγε» από τη ζωή  σε ηλικία 67 ετών ο πρώην δήμαρχος Πρώτης Βασίλης Τσιουτσιούλης

Ο εκλιπών τον τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με  την επάρατο νόσο. Η Εξόδιος ακολουθία εψάλλη το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου  στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Πρώτης.

Ο Βασίλης Τσιουτσιούλης, σπούδασε στην Ιταλία και άσκησε το επάγγελμα του  φαρμακοποιού .

Υπηρέτησε από τη θέση του δημάρχου τον Δήμο Πρώτης που δημιουργήθηκε το 1998 με το σχέδιο «Καποδίστριας». Εκλέχθηκε για δυο θητείες( 1999-2002 και 2003-2006). Ηταν ενταγμένος  πολιτικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ . Με μετριοπάθεια που τον διέκρινε και τη φλόγα της προσφοράς  στάθηκε άξιος θεσμικός εκπρόσωπος του τόπου του . Υπήρξε και κοινοτάρχης Πρώτης την περίοδο 1995-1998.

Κατά την διάρκεια της δημαρχιακής του  θητείας έζησε ιστορικές στιγμές ( θάνατος του Κ.  Καραμανλή το 1998 στην Αθήνα στην οποία και παρέστη) και στιγμές με φώς πανελλαδικής προβολής  (ο γάμος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή στη Πρώτη Σερρών το 2001).

Ο Βασίλης Τσιουτσιούλης δημιούργησε οικογένεια με την Δέσποινα Μπαχαροπούλου με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Αναστάσιο που ασχολείται με την Αμπελουργία και την Στέλλα που είναι φαρμακοποιός. Είδε τη συνέχεια της ζωής από την κόρη του Στέλλα.

Διακρίθηκε για το πάθος και τη εντιμότητα του.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα που εξέδωσε ο δήμος Αμφίπολης αναφέρονται τα εξής:

« Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συντοπίτη μας, φαρμακοποιού και πρώην δημάρχου Πρώτης Βασίλειου Τσιουτσιούλη.

Ο Βασίλειος Τσιουτσιούλης διετέλεσε Δήμαρχος στον πρώην καποδιστριακό δήμο Πρώτης , υπηρέτησε με πάθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία την τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δημότες και διακρίθηκε για την σημαντική του κοινωνική προσφορά.»

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος