ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Καρίπογλου: “Ήταν λάθος η ανάρτησή μου που συσχέτιζε το 16ωρο με το Άουσβιτς”

«Ηταν λάθος η ανάρτησή μου για τη συσχέτιση του 16ωρου με το Άουσβιτς» αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Καριπογλου.

Αμέσως μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την πρώτη του ανάρτηση, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σερρών έκανε διορθωτική κίνηση, γράφοντας:

«Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία. Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη. Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.

Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε είδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγωνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία.

Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο. Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία. Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων.

Κατα συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση. Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

Το θέμα προκάλεσε και κυβερνητική παρέμβαση, καθώς «πυρά» κατά του Παναγιώτη Καρίπογλου, εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή ανάρτηση του πολιτικού για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται από πλευράς της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης:

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο. Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση τόνιζε πως «όποιος κάνει λόγο για 16ωρο απλώς ψεύδεται» ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως «όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος».

Κατέληξε δε λέγοντας:

«Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας. Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θελουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Καρίπογλου μετά από αυτά έσπευσε να σβήσει την αρχική του ανάρτηση.