ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Καρίπογλου: Αυτή ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Καρίπογλου, η οποία περιελάμβανε σκίτσο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς και έγραφε «το 16ωρο απελευθερώνει».

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Καρίπογλου ήρθε μετά την δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για δυνατότητα 16ωρης εργασίας των εργαζομένων, αν το επιθυμούν, σε πολλαπλούς εργοδότες.

Στη συνέχεια ο κ. Καρίπογλου αναδιπλώθηκε και έκανε νέα ανάρτηση, αναφέροντας ότι «η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη» και τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί κομματική θέση».

Εξαιτίας αυτής της ανάρτησης προκλήθηκε και αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει ότι «θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο»

«Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα. Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας», αναφέρει και προσθέτει:

«Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια». κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη πως «ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους. Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανάρτηση που δημιούργησε τις αντιδράσεις ήταν η παρακάτω: