ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Καλλιεργούσε κάνναβη αλλά τον εντόπισε ο σκύλος

Στη σύλληψη 2 ατόμων, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης σε χωριό των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 75χρονος άνδρας, καθώς σε έρευνα διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή, εντός περιφραγμένου χώρου, 13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη αλλά και στην οικία του δράστη, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών ROXY, εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, βάρους 500 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης, βάρους 74 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 45χρονος Αλβανός καθώς σε έρευνα, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 280 εκατοστών.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν:
• 1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 150 εκατοστών, που καλλιεργούσε,
• 1 απόσπασμα δενδρυλλίου κάνναβης, ύψους 15 εκατοστών,
• ποσότητα κάνναβης, βάρους 6,2 γραμμαρίων και
• 4 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Τα συνολικά 7 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκαν, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους και οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κατερίνης.