ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Ιός Δυτικού Νείλου: Αμφίπολη και Ηράκλεια στις επηρεαζόμενες περιοχές

Λιγότερα από πέρσι είναι φέτος τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα την προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας, Μαρία Πιπερίδου.

Η ίδια αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κρούσματα υπήρξαν φέτος στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας και Σερρών» και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στους Δήμους Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Ωστόσο, σχολιάζει ότι «σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είμαστε καλύτερα καθώς τα κρούσματα είναι λιγότερα από προηγούμενες χρονιές και όσο πάνε και μειώνονται».

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την εβδομαδιαία αναφορά του που εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε κρούσμα του ιού στο Δήμο Ηράκλειας.

Να σημειωθεί πως από την αρχή της περιόδου 2021, μέχρι τις 07/09/2021 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί σαράντα (40) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τριάντα (30) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα (10) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ). Έχουν καταγραφεί τρεις (3) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 69 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 73 έτη), με υποκείμενα νοσήματα.

Παραμένουν στις επηρεαζόμενες περιοχές του Νομού Σερρών, οι Δήμοι Αμφίπολης & Ηράκλειας.