Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Ιουλίου, Ιερά Παράκληση μετ’ αρτοκλασίας στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο υπό ανέγερση Παρεκκλήσιο «Άξιον Εστί» και Αγίου Παϊσίου, στην περιοχή της Μεσορράχης.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους «Οι Αθωνίτες» Νομού Σερρών, συγκέντρωσε πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας.
Ο Δήμαρχος Νέα; Ζίχνης Παντελής Μπόζης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ανέγερση του παρεκκλησίου αποτελεί μια θεάρεστη και εμπνευσμένη προσπάθεια του Συλλόγου, η οποία βαίνει προς την ολοκλήρωσή της χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των μελών του, αλλά και τη συγκινητική ανταπόκριση των πιστών.
Με τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις πρεσβείες του Αγίου Παϊσίου, ευχόμαστε και ελπίζουμε του χρόνου τέτοια μέρα να αξιωθούμε να τελέσουμε τα Θυρανοίξια του Ναού και να τον παραδώσουμε επίσημα στην τοπική εκκλησιαστική κοινότητα, ως φάρο πίστης και πνευματικής ανάτασης, αναφέρει ο κ. Μπόζης.