ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: «Η εστίαση γίνεται το εξιλαστήριο θύμα»

Ανακοίνωση του Σωματείου Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών:

«Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η Εστίαση γίνεται ΣΤΟΧΟΣ και ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ των λανθασμένων αποφάσεων.

Η πρόσφατη απόφαση για διενέργεια rapid test ΚΑΙ για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων μας, «πετάει το μπαλάκι των ευθυνών» στην εστίαση και δημιουργεί νέα, δυσβάσταχτα δεδομένα για τους επαγγελματίες του κλάδου, περιορίζοντας σημαντικά την πελατειακή βάση των  επιχειρήσεων του κλάδου.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα στηρίζουμε αγόγγυστα ΚΑΘΕ αγώνα και προσπάθεια για την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η δημόσια υγεία, συνεργαζόμενοι με συνέπεια και βαρύ το αίσθημα ευθύνης με όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρετώντας πιστά  τα μέτρα και τους νόμους, ακόμη και εις βάρος των επιχειρήσεών μας, αλλά σήμερα το ποτήρι ξεχείλισε!

Η Εστίαση ΔΕΝ θα αντέξει ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα, ΔΕΝ θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ακόμη ενός lockdown ΔΕΝ θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη!

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εν λόγω απόφαση είναι τεράστια για τους επιχειρηματίες του κλάδου, όταν μάλιστα δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα, μη αναστρέψιμο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Αν δεν ληφθούν άμεσα αντισταθμιστικά μέτρα τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων. Ζητούμε την:

-Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής

-Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023

-Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων

-Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας

Ενημερώνουμε και καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποίηση!

Πρέπει να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, πρέπει να επιβιώσουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ.

Από τους αγαπητούς πελάτες μας – καταναλωτές ζητούμε τη κατανόηση και συνεργασία τους! Παρακαλούμε να φέρουν μαζί τους κατά την είσοδό τους στα καταστήματά μας την αστυνομική τους ταυτότητα και τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης εμβολιασμού/νόσησης για τη δική τους εύκολη εξυπηρέτηση και ευκολία και προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις και διαφωνίες»