ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Γιατί εκτροχιάστηκε βαγόνι τρένου – Τι λέει ο ΟΣΕ

Το βαγόνι της αμαξοστοιχίας 1.631 εκτελούσε το δρομολόγιο Δράμα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε στις Σέρρες, την Κυριακή 26 Ιουνίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αιτία ήταν ένα δέντρο που είχε πέσει στις ράγες, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων του Σαββάτου. Όταν στην πόλη ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα και υπέστησαν ζημιές σπίτια και καλλιέργειες.

«Ο ΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η αμαξοστοιχία 1631 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Δράμα προς Θεσσαλονίκη, περί ώρας 07:10 λόγω πτώσης δέντρου επί της γραμμής εξαιτίας καιρικών φαινομένων στη περιοχή το προηγούμενο βράδυ, υπέστη εκτροχιασμό του πρώτου φορείου (βαγονιού).

Στο τρένο επέβαιναν δύο επιβάτες πλην των μηχανοδηγών και δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι δύο επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το συρμό, ενώ ήδη βρίσκεται στο σημείο μηχανή βοηθείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμει στον εντροχιασμό της αμαξοστοιχίας, επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατόπιν της απομάκρυνσης της αμαξοστοιχίας θα γίνει εκτίμηση των ζημιών επί του δικτύου και των συνεπειών αυτών στην σιδηροδρομική κυκλοφορία στη συγκεκριμένη σύνδεση.»