ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Φιγούρες με ήρωες του Μακεδονικού αγώνα σε πάρκο

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση ο Σερραίος καλλιτέχνης Κυριάκος Αβραμίδης φιλοτέχνησε την προηγούμενη εβδομάδα με φιγούρες των ηρώων του 21 τον τοίχο του 1ου γυμνασίου Σερρών. Σήμερα στο πάρκο της Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε το ίδιο έργο, όμως αυτή τη φορά με μορφές αγωνιστών του μακεδονικού αγώνα.

— Η σερραϊκή νεολαία ευγνωμονούσα τιμά και καταθέτει το σεβασμό της στους Σερραίους αγωνιστές, που μας παρέδωσαν γη ελεύθερη, γλώσσα ελληνική, φρόνημα αδούλωτο, ήθη και έθιμα που συνεχίζονται για χιλιετίες και αξιοπρέπεια αντάξια με την ιστορία των προγόνων μας.

— Μαθητές και μαθήτριες του 23ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν το χώρο, συνομίλησαν με τον καλλιτέχνη και απέδωσαν το τραγούδι «Παύλος Μελάς» στη μνήμη του Έλληνα αξιωματικού, που θυσιάστηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Μαθητικές ομάδες από το 8ο, 25ο και 4ο θα επισκεφτούν αύριο και μεθαύριο τον ίδιο χώρο.

— Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, Χρύσα Σαμαρτζά, Σούλα Μπεκιαρούδη και Φάνη Ασβεστά, που μέσα σε λίγες ημέρες προετοίμασαν τα παιδιά τους για την τιμητική εκδήλωση, καθώς και στη Διευθύντρια, Βούλα Γεράκη, για την άψογη εμφάνιση του σχολείου της.