ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Ευρωεκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα στο νομό

Επικράτησε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024, αλλά με απώλειες για το κυβερνών κόμμα, ενώ τα τεράστια ποσοστά της αποχής έστειλαν μηνύματα προς τα κομματικά επιτελεία, που ήδη έχουν ξεκινήσει να αναλύουν τα αποτελέσματα της κάλπης.

Η Νέα Δημοκρατία, με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Επικράτεια, λαμβάνει ποσοστό 28,31% και κερδίζει 7 έδρες στην Ευρωβουλή, μία λιγότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 14,92% και 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ακολουθεί στην τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 12,79% και κερδίζοντας τρεις έδρες, μία επιπλέον σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Στην τέταρτη θέση ανεβαίνει η Ελληνική Λύση που αυξάνει το ποσοστό της στο 9,42% και καταλαμβάνει δύο έδρες, έναντι μίας που είχε κερδίσει στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Αύξηση των ποσοστών του καταγράφει και το ΚΚΕ, με 9,30% και διατηρώντας δύο έδρες στην Ευρωβουλή.

Ακόμη δύο κόμματα καταφέρνουν να κερδίσουν από μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την Νίκη, που συγκεντρώνει ποσοστό 4,37%, και την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία λαμβάνει ποσοστό 3,40%.

Έδρα παίρνει και η «Φωνή Λογικής», της Αφροδίτης Λατινοπούλου  με ποσοστό 3,04%

Στο νομό Σερρών η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτο κόμμα με ποσοστό 30,95% και στην δεύτερη θέση η Ελληνική Λύση με 15,64%

Αναλυτικά: