ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 1.600 ευρώ για δήθεν τροχαίο

Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Αυτή τη φορά οι απατεώνες κατάφεραν και εξαπάτησαν μία 86χρονη γυναίκα σε χωριό του Δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες.

Οι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίπολης σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση περίπτωσης εξαπάτησης ηλικιωμένης με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το βράδυ (11/3) ένας 47χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, νωρίτερα συνεργός τους τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της δήθεν είχε τραυματισθεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να τις αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν οι προαναφερόμενοι.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα σε περιοχή της Δράμας και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.