ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες; Εξαφανίστηκαν τα δημοτικά ποδήλατα;

Από τον Δήμο Σερρών δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση για το θέμα που να ενημερώνει τους «εκατοντάδες χρήστες» του συστήματος.

Εξαφανισμένα είναι εδώ και λίγες ημέρες τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Σερρών. Σε κανέναν από τους πέντε σταθμούς ποδηλάτων (Τέλος Κοιλάδας, Αρχή Κοιλάδας, Πλατεία Ελευθερίας, Πεζόδρομο Δορυλαίου, ΔΙΠΑΕ) δεν υπάρχει ποδήλατο, παρ’όλο που αν κάποιος μπει στο σύστημα easybike που έχει ανατεθεί η διαχείριση των ποδηλάτων αυτό εμφανίζει ποδήλατα (8 συνολικά στον αριθμό διαθέσιμα από τις 50 θέσεις)!!!

ο θέμα έθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (22/11/2021) η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου, χωρίς να λάβει καμιά απάντηση από τον Δήμαρχο.

Να θυμίσουμε πως μόλις εξι μήνες (3/6/2021) την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς Συμβούλους οργάνωσαν Ποδηλατάδα και μάλιστα τότε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης είχε πει:

Στη στρατηγική του Δήμου Σερρών για το ποδήλατο, εντάσσεται και η επέκταση του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων easybike, το οποίο, ήδη, οι Σερραίοι έχουν αγκαλιάσει.
Στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το σύστημα, για το οποίο Δήμος Σερρών κέρδισε ασημένιο βραβείο στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Best City Awards, μετράει εκατοντάδες χρήστες, χιλιάδες ενοικιάσεις και ώρες ποδηλασίας.
Επιπλέον, βάσει των στατιστικών του συστήματος, υπολογίζεται ότι εξοικονομήθηκαν πάνω από 2 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σύμφωνα με τηλέφωνο που κάναμε στο helpdesk της εταιρείας easybike που διαχειρίζεται το σύστημα, μας είπαν πως: ο Δήμος Σερρών απέσυρε τα ποδήλατα(;) για επισκευή και αυτά θα επανέλθουν σε άγνωστο χρονικό διάστημα πιθανόν πριν τις γιορτές.

Πάντως από τον Δήμο Σερρών δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση για το θέμα που να ενημερώνει τους «εκατοντάδες χρήστες» του συστήματος, οι οποίοι και εξέφρασαν και σε μας την απορία τους για την τυχη των ποδηλάτων.

Μάλιστα στην επιτροπή ποιότητας ζωής που θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 μοναδικό θέμα συζήτησης είναι: «Κατάρτιση Κανονισμού όρων χρήσης και λειτουργίας αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Σερρών.»

Πηγή: www.anexartitos.gr

Σχετικές ειδήσεις

Σέρρες: Έκλεψε την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού

Serres24

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε Κερδύλλια και Ασπροβάλτα

Serres24

ΣΕΡΡΕΣ Κορωνοϊός: Πόσα τα κρούσματα σήμερα – Η κατανομή σε όλη τη χώρα

Serres24