ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο σε συνεργασία με φορείς του Νομού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, ο Δήμος Σερρών ένωσε τις δυνάμεις του με δέκα τοπικούς συλλόγους και φορείς, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα το πρωί στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Σερραίοι και Σερραίες κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Σερρών αποδεικνύοντας εμπράκτως την κοινωνική τους ευαισθησία, αφού αφιέρωσαν 10 λεπτά από το χρόνο τους, προκειμένου να δώσουν αίμα. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 90 φιάλες αίμα ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Σερρών, των Συλλόγων και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

«Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αλτρουισμού για τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη, αφού μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο μας είναι ικανά να χαρίσουν ζωή» ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν.Σερρών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Σερρών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ “Οι Πελαργοί” και η Εταιρεία “Γατίδης Fresh”.