Χωρίς κατηγορία

Σέρρες: Δωρεάν τεστ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητά η Ένωση εστιατόρων

ΘΕΜΑ: Αίτημα για την άμεση διενέργεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αντιλαμβανόμενη τον επερχόμενο κίνδυνο και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του νομιάτρου των Σερρών Αναστάσιου Αναστασιάδη, όσον αφορά στον κομβικό ρόλο των καταστημάτων Διασκέδασης & Αναψυχής στην πόλη των Σερρών, για την εξάπλωση και διασπορά του covid-19, η Ένωση καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣΣ απέστειλε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/10/2020, 10.32πμ) αίτημα προς τους παρακάτω φορείς:
– Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
– Δήμαρχο Σερρών
– Πρόεδρο ΕΒΕΣ Σερρών

Ζητώντας την άμεση διενέργεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19 στην περιοχή των Σερρών, οφείλουμε όλοι μας να «θωρακίσουμε» , στο μέτρο του εφικτού, τη Σερραϊκή κοινωνία και ένας βασικός τρόπος για να περιορίσουμε ως ένα βαθμό την εξάπλωση του ιού είναι να διενεργηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους εργαζόμενους των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης, καθώς αυτήν την εποχή τα καταστήματά μας αποτελούν πρώτη επιλογή κατά την έξοδο των Σερραίων συμπολιτών, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους.

Ως επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για την ασφάλεια των πελατών μας αλλά και τον εργαζομένων μας και περιμένουμε από τους αρμοδίους φορείς να πράξουν αναλόγως.