ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Δήμος και εθελοντές ένωσαν δυνάμεις για το περιβάλλον με δράσεις καθαρισμού (Φωτο)

Με σύνθημα «Καθαρίζουμε τον Δήμο μας» πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που διοργάνωσε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 σε αστικούς χώρους πρασίνου  ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Η κεντρική δράση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Πολιτισμού Κων. Καραμανλής στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, ενώ παράλληλες δράσεις υλοποιήθηκαν στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, καθώς και στις Κοιλάδες των Αγ. Αναργύρων και της Αγ. Βαρβάρας με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Καθαριότητας, μελών του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σερρών, εθελοντικών ομάδων, Συλλόγων καθώς και παιδιών από αθλητικές ακαδημίες.

Οι εθελοντές γέμισαν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα, πλαστικά μπουκάλια και άλλα ακατάλληλα υλικά.

Το παρών στην κεντρική δράση έδωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σερρών  Γιώργος Ρίζος.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά από εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σήμερα, στην πόλη των Σερρών και αύριο στις τοπικές κοινότητες.

Στόχος των δράσεων αυτών δεν είναι μόνο ο καθαρισμός των αστικών και περιαστικών περιοχών, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος καθώς και η ενίσχυση του εθελοντικού πνεύματος.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία.

Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον χωρίς τη συνεργασία και τη συμμαχία των πολιτών με τη Δημοτική Αρχή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.