ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: «Δεν φοράω φίμωτρο» λέει ο οδηγός νταλίκας που έκανε φυλακή γιατί δεν φοράει μάσκα

Αδυναμία συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο και πεισματική άρνηση στη χρήση μάσκας μαρτυρά, ολοένα και περισσότερο, η συμπεριφορά του 35χρονου οδηγού νταλίκας, Δημήτρη Βογιατζή, που μετά την πρωτοφανή απόφαση της Δικαιοσύνης και τη φυλάκισή του για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας για… τέταρτη φορά.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος πέρασε 40 ημερες στη φυλακή εξαιτίας της άρνησής του να φορέσει μάσκα. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος πολίτης στη χώρα που τιμωρήθηκε με κράτηση.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι έπεσε ξανά σε έλεγχο των Αρχών, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να του επιβληθούν κυρώσεις.

«Με έχουν βάλει στο μάτι, μόλις με δουν αμέσως πάνω μου να πέσουν» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ λίγο νωρίτερα, δείχνοντας την αντίδρασή του, ξεκίνησε μια ζωντανή σύνδεση και βιντεοσκοπούσε όποιον έβλεπε στο δρόμο χωρίς μάσκα.

«Σήμερα δεν με έγραψαν, μόνο παρατήρηση μου έκαναν. Τους είπα ότι ήμουν φυλακή. Γι’αυτόν τον λόγο και μου είπαν ότι με βλέπουν εδώ και μέρες να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα», δήλωσε στο protothema.gr, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έπεσε η πρώτη «καμπάνα» των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Η δεύτερη πράξη που μαρτυρούσε απείθαρχη συμπεριφορά ήταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την απουσία του απαραίτητου χαρτιού μετακίνησης. Τότε επιβλήθηκαν άλλα 300 ευρώ στον οδηγό φορτηγού, ο οποίος και εκείνη τη φορά δέχθηκε επίπληξη καθώς αρνείτο να χρησιμοποιήσει τη μάσκα του.

Η τρίτη και φαρμακερή ήταν έξω από τη Νομαρχία Σερρών, όταν ο Δημήτρης Βογιατζής κυκλοφορούσε και πάλι χωρίς μάσκα, αγνοώντας τις σχετικές συστάσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, υπενθυμίζεται οτι, ο Δημήτρης Βογιατζής προσέκρουσε σε νομικές κυρώσεις και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, τα οποία ήταν στη γερμανική γλώσσα και σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Για το περιστατικό της φυλάκισης του και τι είχε δηλώσει ο ίδιος μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Σήμερα έκανε και πάλι ανάρτηση που υποστηρίζει πως «δεν πρόκειται να φορέσει φίμωτρο, ακόμη και αν τον βάλουν πάλι φυλακή».

Πηγή: protothema.gr