ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Χάος στον Προμαχώνα – Ουρές 25 χλμ. και προσωρινό άνοιγμα για φορτηγά

Στις 20:10 το βράδυ της Τετάρτης (17/12), οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν να σταματήσουν τον αποκλεισμό του Μεθοριακού Σταθμού, επιτρέποντας τη διέλευση των φορτηγών που βρίσκονταν σε αναμονή στα σύνορα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ώρες μετά το επ’ αόριστον κλείσιμο του Τελωνείου, γεγονός που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές των φορτηγών έφτασαν έως και τα 25 χιλιόμετρα, με δεκάδες νταλίκες να παραμένουν ακινητοποιημένες από τις 11:30 το πρωί στον δρόμο προς τον Προμαχώνα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οδηγοί φορτηγών σχημάτισαν δεύτερη σειρά αναμονής, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί πλήρως το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Βουλγαρία, επηρεάζοντας και τα ΙΧ οχήματα που κινούνταν προς τον Μεθοριακό Σταθμό.

Προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για τα φορτηγά, ωστόσο παραμένει αβέβαιο το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών τις επόμενες ώρες.