ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: «Τα «δώρα» της κυβέρνησης στους παραγωγούς ενέργειας συνεχίζονται»

Δελτίο τύπου του βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη:

«Η αποκάλυψη επιστολής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αποτελέσματα των νέων πολιτικών τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, φέρνει στο φως το μεγάλο κόλπο της κυβέρνησης της ΝΔ για να εξασφαλίσει αδιανόητη κερδοφορία στις εταιρίες παραγωγής ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, για το μήνα Σεπτέμβριο με το νέο σύστημα τιμολόγησης η τιμή ρεύματος εκτοξεύτηκε κατά 57% με την κυβέρνηση να καλύπτει το 82% της αύξησης από τα δημόσια ταμεία.

Οι δήθεν παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, που κάνει μεν πιο εύπεπτους τους τελικούς λογαριασμών ρεύματος των καταναλωτών, εξασφαλίζει όμως ταυτόχρονα προκλητική κερδοφορία στους ομίλους παραγωγής ενέργειας προσφέροντας μάλιστα και ενέσεις ρευστότητας, διοχετεύοντας στους εταιρικούς τους λογαριασμούς εκατομμύρια ευρώ δημοσίων πόρων.

Είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν η κυβέρνηση αντί παρεμβάσεων για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος και κατ΄ επέκταση να περιοριστούν οι παράγοντες που προκαλούν τις διαρκείς ανατιμήσεις, να επιλέγει να διοχετεύει πακτωλό χρημάτων από τους πολλούς προς τους λίγους.

Αποδεικνύεται πλέον καθημερινά ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους άριστους είναι να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη ελάχιστων επιχειρηματικών ομίλων εγκαταλείποντας τη συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων που είναι πλέον σε απόγνωση.

Αντί να διαμορφωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιλέγει να διαμορφώσει ένα δίχτυ προστασίας της κερδοφορίας και της ρευστότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας.»

.