ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: «Να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις θέσεις τους»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της έλλειψης προσωπικού και της νέας έξαρσης της πανδημίας, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην αξιοποιεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων παρά την ομολογία της ότι η έλλειψη προσωπικού είναι αυτή που δεν επιτρέπει την λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ και τη νοσηλεία περισσότερων σε κλίνες COVID. Απαιτείται να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, με τους ίδιους όρους που εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ που εξαιρέθηκαν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω υγείας (2 rapid test την εβδομάδα).

Εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην διαιώνιση της αναστολής εργασίας των συγκεκριμένων υγειονομικών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την αρχή της πανδημίας μέχρι να ανασταλεί η εργασιακή τους σχέση, τότε θα είναι σαφές ότι αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν και εξυπηρετεί άλλους σχεδιασμούς, δηλαδή την πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του ΕΣΥ.

Είναι πλέον σαφές, ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα είναι οι μεν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να στερηθούν το μισθό τους οι δε εμβολιασμένοι υγειονομικοί να εξαντληθούν προσπαθώντας να σώσουν όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές γίνεται. Το αποτέλεσμα είναι τα Νοσοκομεία να καταρρέουν και οι υγειονομικοί να παραιτούνται αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας που επικρατούν τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και επιμένει στην ίδια αναποτελεσματική τακτική. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Σερρών και όλων των δημόσιων νοσοκομείων έχουν την αμέριστη υποστήριξη της κοινωνίας. Δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη και οφείλουμε με κάθε τρόπο να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, να στηρίξει έμπρακτα τα Νοσοκομεία και τους ανθρώπους του ΕΣΥ»