ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου

Δελτίο τύπου του βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη:

Η δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών τους τελευταίους μήνες, η αισχροκέρδεια στην ενέργεια, η ραγδαία αύξηση των τιμών στα καύσιμα, η μείωση των τζίρων των επιχειρήσεων, η συρρίκνωση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων και η τρομακτική αύξηση του κόστους παραγωγής, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.

Η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες απώλειας των εισοδημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, επέλεξε να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, επέλεξε να υποστηρίξει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο αντί να λάβει μέτρα προστασίας των νοικοκυριών.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο, η ελληνική οικογένεια δεν ανέχεται άλλο, η ελληνική μικρή και μεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια νέα εποχή υψηλού πληθωρισμού, ακρίβειας και συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική εικοσιτετράωρη απεργία προκειμένου η κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους ότι  «Ο Μισθός Δεν Φτάνει – Ο Λογαριασμός Δεν Βγαίνει». Οφείλουμε όλοι να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση με την κοινωνία όρθια.

– Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα επίπεδα της ΕΕ

– Πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

– Πάταξη της αισχροκέρδειας

– Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

– Αύξηση του κατώτατου Μισθού στα 800 ευρώ

– Ρύθμιση και διαγραφή χρεών της πανδημίας

Κάθε ημέρα που περνά η αντιμετώπιση της νέας αυτής κρίσης γίνεται πιο ακριβή και πιο δύσκολη. Η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει τραγικά. Τις συνέπειες της ολιγωρίας της, την πληρώνουν πολύ ακριβά τα νοικοκυριά. Την Τετάρτη 6 Απριλίου, ανεξάρτητα από πολιτικές ή κομματικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα από το βαθμό οικονομικής δυσκολίας του καθενός, συμμετέχουμε όλοι στην απεργία.