ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους».

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την καταβολή αναδρομικών μόλις στο 8% των συνταξιούχων αλλά και την απόδοση πολύ μικρότερων ποσών από ότι ανέμεναν οι δικαιούχοι, δήλωσε:

«Το «επιτελικό κράτος» κατάφερε επιτέλους να διεκπεραιώσει την υπόθεση των αναδρομικών, που εδώ και δύο χρόνια ανέμεναν οι 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι και τα οποία εξαγγέλλει την καταβολή τους εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Δυστυχώς όμως για τους συνταξιούχους, αναδρομικά λαμβάνουν μόλις το 8% των πριν το 2016 συνταξιούχων, δηλαδή μόνο 133.692 συνταξιούχοι.

Τα ποσά μάλιστα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους ως αναδρομικά, φθάνουν κατά μέσο όρο στα 195 €, διαψεύδοντας πλήρως τους ισχυρισμούς συνολικά της κυβέρνησης, ότι ο περιβόητος Νόμος Βρούτση φέρνει σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις. Η αύξηση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση μόλις στο 8% των συνταξιούχων δεν ξεπερνά καν την συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού, ανερχόμενη μόλις σε 8 € το μήνα, σε μια περίοδο που και οι συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να ανταπεξέλθουν στις ραγδαίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κόβοντας την 13η σύνταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε ότι τα 900 εκατ € ετησίως που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή της 13ης σύνταξης, θα αξιοποιούνταν για την καταβολή των αναδρομικών και την παροχή ετήσιου κοινωνικού μερίσματος στους συνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει δοθεί κοινωνικό μέρισμα ενώ και τα πολυδιαφημισμένα αναδρομικά αποδείχτηκαν άνθρακας και αφορούν ελάχιστους συνταξιούχους. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκαθάρισε με το νόμο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης ότι το 0,5% του ΑΕΠ που δεσμευόταν για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, θα χρηματοδοτήσει τελικά την ακριβή μετάβαση στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και τους μισθούς των κομματικών golden boys του νέου ταμείου, που θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους, εργαζόμενους και συνταξιούχους περίπου 70 δις.

Όσα εκατομμύρια και αν ξοδεύει η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή της πολιτική και τον εξωραϊσμό της, όσες φορές και αν εξαγγελθούν ορισμένα πράγματα όπως το σήριαλ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα του ταμείου, εν προκειμένω η στιγμή που οι συνταξιούχοι έφτασαν στα ATM για να διαπιστώσουν την πραγματικότητα και να καταρρεύσουν όλα τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα. Ο εμπαιγμός που επεφύλασσε η κυβέρνηση της ΝΔ στους συνταξιούχους δεν έχει προηγούμενο».