ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: : «Χυδαία η προπαγάνδα του Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου»

Δελτίο τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη: 

«Τουλάχιστον προκλητική και χυδαία είναι η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου να υποστηρίξει την επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών μεταφορών χωρίς στην πραγματικότητα να έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για την βελτίωση της ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών.

Η επιστράτευση του Υπουργού Επικρατείας στη θέση του μηχανοδηγού, των στελεχών της ΝΔ που τυχαία ερωτήθηκαν από τα κανάλια και βέβαια του συνδικαλιστή της ΝΔ που διέκοψε on camera τον σταθμάρχη που αποκάλυπτε παρουσία του υφυπουργού μεταφορών σωρεία ψεμάτων του μηχανισμού προπαγάνδας της κυβέρνησης, για να δηλώσουν ότι τα τρένα είναι ασφαλή, προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων καθώς και την κοινή λογική.

Το σύνολο του ελληνικού λαού απαιτούν πέρα από απαντήσεις για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, παρεμβάσεις που θα καθιστούν τη μεταφορά με τα τρένα ασφαλή. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν στο πόδι μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν το προεκλογικό αφήγημα της καταρρέουσας επιτελικής κυβέρνησης ούτε με γνώμονα τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρίας. Οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι απαραίτητες και τις επιζητά ο ελληνικός λαός υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να πειστεί από σκηνοθετημένες μαρτυρίες στελεχών της ΝΔ ούτε από ακριβοπληρωμένες καμπάνιες. Ο μόνος τρόπος είναι η άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων εργασιών και η τακτή ενημέρωση του ελληνικού λαού για την ολοκλήρωση κάθε αναγκαίας ενέργειας που θα καθιστά ασφαλή τη μετακίνηση.

Πρόκειται για ζήτημα ουσίας και όχι απλά επικοινωνίας. Γνωρίζουμε όλοι ότι τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του τους ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία. Γι αυτό και στις επερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα αντικαταστήσει την αποτυχημένη κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη με μια προοδευτική κυβέρνηση υπό το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που θα εργαστεί για τα συμφέροντα και την ασφάλεια του ελληνικού λαού.»