ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Από 14 Δεκεμβρίου η απογραφή πόρτα-πόρτα

Ολοκληρώνεται την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η αυτοαπογραφή του πληθυσμού μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Ακολούθως η εν λόγω πλατφόρμα κλείνει και από το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η απογραφή με τον κλασσικό τρόπο, πόρτα- πόρτα.

Επτακόσιοι τριάντα επτά(737) απογραφείς σε όλο το Νομό θα ξεχυθούν με τον παραδοσιακό τρόπο να απογράφουν τον πληθυσμό της Π.Ε. Σερρών. Οι απογραφείς θα έχουν και την βοήθεια των 183 απογραφέων κτηρίων του Νομού Σερρών. Όλα τα παραπάνω τα είπε στο «Σ.Θ.» η υπεύθυνη της Στατιστικής Υπηρεσίας Χριστίνα Λιάτσα.

Παράλληλα η κυρία Λιάτσα εξέδωσε δελτίο Τύπου με χρηστικές πληροφορίες για τη διαδικασία της Β φάσης στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Στην διάρκεια της β΄ φάση της απογραφής πληθυσμού , οι απογραφείς δεν εισέρχονται μέσα στα σπίτια των πολιτών. Συστήνουμε η πληροφορία να συλλέγεται με τους εξής τρόπους:

Μέσω τηλεφώνου και σε συνεννόηση του απογραφεά με τον πολίτη για την ώρα και μέρα παράδοσης του βεβαιωτικού απογραφής ατόμων και την λήψη της υπογραφής του πολίτη στο έντυπο
Παραλαβή του εντύπου από το νοικοκυριό προκειμένου να το συμπληρώσει και παραλαβή από τον απογραφέα μετά από λίγη ώρα συμπληρωμένο. Φυσικά, παραδίδεται και βεβαιωτικό απογραφής .
Συμπλήρωση εντύπου σε εξωτερικό χώρο με μεγάλη απόσταση μεταξύ απογραφέα και απογραφόμενου
Κατανοούμε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω covid.Κάνουμε ότι μπορούμε με σκοπό την προστασία όλων μας , των απογραφόμενων και των απογραφέων .

Επειδή χρειαζόμαστε ποιοτική πληροφόρηση, θα πρέπει να συμπληρώνετε με όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια και αναλυτική περιγραφή την οικονομική δραστηριότητα και το επάγγελμα .

Δηλώνουμε με προσοχή από την αρχή των αριθμό μελών του νοικοκυριού .

Χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικούς χαρακτήρες .

Κάνουμε πιστοποίηση με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet .Αν θέλουμε να κάνουμε αυτοαπογραφή σε τρίτο άτομο π..χ στους γονείς μας , δεν χρησιμοποιούμε τους δικούς μας κωδικούς αλλά του γονέα μας .

Προσοχή στο ερώτημα 11<<έχετε ποτέ διαμείνει σε άλλο οικισμό >>

Κάποιος που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό , έχει ζήσει και στο εξωτερικό .Άρα στο ερώτημα 12<<έχετε διαμείνει σε χώρα του εξωτερικού >> απαντάει ΝΑΙ .

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 17 <<Πόσες θέσεις στάθμευσης έχει το νοικοκυριό >> αναφερόμαστε είτε για καθορισμένες θέσεις παρκαρίσματος στην πυλωτή είτε για κλειστές θέσεις παρκαρίσματος .

ΕΡΩΤΗΜΑ 15 <<Πηγές ενέργειας >> σελίδα 23, η χρήση καυσόξυλου/πέλετ θεωρείται βιομάζα .

Στην τελευταία σελίδα πληκτρολογούμε ονοματέπωνυμο  , όνομα και email για περίπτωση επικοινωνίας .

Η υπεύθυνη της Στατιστικής Υπηρεσίας Σερρών, Χριστίνα Λιάτσα

.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος