ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Απεβίωσε ο Ζαχαρίας Κατσάνης

Έφυγε από τη ζωή, εχθές 12-2-2024 ο Ζαχαρίας Κατσάνης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών.

Ο Ζαχαρίας Κατσάνης ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο και αγωνιστής της Αριστεράς, συμμετέχοντας στα κοινά,  είτε ως υποψήφιος σε εκλογικές αναμετρήσεις είτε ως απλός «στρατιώτης» υπερασπιζόμενος τα πιστεύω του και τα δίκαια των αδυνάτων.

Ο  Ζάχος, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του και είχε πολλούς, από τα φοιτητικά  του χρόνια συμμετείχε ανελλιπώς και ενεργά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος στην Αριστερά και υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των  εργαζομένων.

Ενταγμένος από νεαρή ηλικία στο αριστερό  κίνημα, , στέλεχος της ΚΝΕ,  και του ΚΚΕ, επί σειρά ετών γραμματέας της Ν.Ε Σερρών του ΚΚΕ και μετά το 1991 γραμματέας της Ν.Ε Σερρών του «Συνασπισμού»,  αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια  για την δικαίωση του κόσμου της εργασίας. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος  και μέλος διοικήσεων της ΕΛΜΕ Σερρών, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής Σερρών με την ΔΗΜ.ΑΡ. το 2012 και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την “Διάβαση Πεζών” το 2014.

Ο Ζάχος, υπήρξε  ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επανεντάχθηκε το 2016.

Τα τελευταία χρόνια παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας  που αντιμετώπιζε δεν έπαψε να είναι ενεργός πολίτης και να δηλώνει παρών στους αγώνες για την αλλαγή της κοινωνίας. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: anexartitos.gr