ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Ηράκλειας Δημήτρης Τούσκας

Η Ηράκλεια αποχαιρετά  τον  Δημήτρη(Τάκη) Τούσκα.  Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει σήμερα  Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα   στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ηράκλεια.

Υπηρέτησε το Δήμο Ηράκλειας από τη θέση του δημάρχου την περίοδο 1991-1994. Αγωνίστηκε για την πρόοδο της περιοχής και διεκδίκησε να γίνει  η Ηράκλεια πρωτεύουσα της πέμπτης επαρχίας του Νομού Σερρών. Πίστευε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα βοηθούσε την κωμόπολη να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ενεργός πολίτης ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος το 1998 με το συνδυασμό του Απόστολου Καρύδα.Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηράκλειας και αγωνίστηκε με την φανέλα του στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής το 1964.

Υπηρέτησε τον τοπικό Μέγα και από τη θέση του παράγοντα. Εργολάβος στο επάγγελμα, έδωσε και πολιτικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ.

Γιός πολύτεκνης οικογένειας με πατέρα αρτοποιό,  δημιούργησε οικογένεια με τη Γεωργία Σαπουντζή και  απέκτησε δυο παιδιά τον Γιώργο και τον Νίκο. Είδε και εγγόνια και τη χαρά της.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος