ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Απεβίωσε ο οδοντίατρος Γιώργος Βερανούδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Οδοντίατρος Γιώργος Βερανούδης, από το Σκούταρι.

Νεκρολογία του αειμνήστου Μέλους της Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, Γεωργίου Βερανούδη

«Ο εκλιπών, ο οποίος διετέλεσε μέλος και συνεργάτης της Επιστημονικής μας Εταιρείας, εργάστηκε ως Οδοντίατρος στο Σκούταρι Σερρών.
Ο Γιώργος υπήρξε ενεργό μέλος του συλλόγου, άριστος γνώστης της Βουλγαρικής γλώσσας και της ιστορίας των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου, πρόθυμος να μας μεταφράσει κείμενα από τη Βουλγαρική και να μας διευκολύνει στην επικοινωνία με τους Βούλγαρους επιστήμονες στις διάφορες επαφές που είχαμε. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις και τις εξορμήσεις μας με μεγάλη προθυμία. Διακαής πόθος του ήταν η συγγραφή της ιστορίας της ιδιαιτέρας του πατρίδας, του Σκουτάρεως και για το στόχο αυτό συνέλεγε πολύτιμες πληροφορίες και ιστορικά ντοκουμέντα.
Ήταν ευθύς, αγωνιστικός, ευγενής και έντιμος. Έφυγε πολύ νέος ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει. Η μνήμη του θα ζει στη σκέψη μας, στη σκέψη όλων όσων τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν και έζησαν μαζί του.
Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένειά του.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Δημούδης                                      Ελισάβετ Μωυσιάδου