ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Απεβίωσε ο Μιχάλης Παυλίδης – Ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Σερρών

«Έφυγε» από τη ζωή  πλήρης ημερών σήμερα το πρωί 6 Αυγούστου  ο Μιχάλης ΠαυλίδηςΓεννήθηκε το 1932 και υπήρξε αμυντικός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Σερρών. Αν και δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον Πανσερραϊκό εξελίχθηκε σε σπουδαίο προπονητή- δάσκαλο σε τοπικό επίπεδο.

Δίδαξε το ποδόσφαιρο σε πολλές γενιές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στις δεκαετίες του 70, του 80 και του 90.

Για την εποχή του σε θέματα τακτικής ήταν πολύ προχωρημένος. Το αγαπημένο του σύστημα ήταν το 4-4-2 που όταν ήθελε πολύ τη νίκη μετατρεπόταν σε 4-2-4.

Ακέραιος ως άνθρωπος, εργάστηκε αρχικά στην ομάδα της γειτονιάς τα Καμενίκια, την ιστορική Θύελλα Σερρών αλλά συνέδεσε το όνομα του με το ποδοσφαιρικό σωματείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βαλτερού. Εκεί δημιούργησε τα θεμέλια μίας ομάδας που έκανε μία επανάσταση στη δεκαετία του 1980(1982 Υπερπρωταθλητής Ν. Σερρών) παρότι δεν κατάφερε με το σωματείο να γευτεί ο ίδιος κατακτήσεις τροπαίων και άνοδο στην Εθνική ερασιτεχνική. Αργότερα όμως κέρδισε ένα πρωτάθλημα ομίλου με τον Μέγα Αλέξανδρο Βαλτερού την περίοδο 1985-86.

Εργάστηκε επίσης στις ομάδες υποδομών του Πανσερραικού( εφήβους, ερασιτεχνικό τμήμα) την μικτή Σερρών, τον Μεγάλο Αλέξανδρο Ηράκλειας και τον Μέγα Αλέξανδρο Γεφυρουδίου και την Αστραπή Βαμβακοφύτου.

Ακόμη και όταν αποχώρησε από την ενεργό προπονητική , ενδιαφερόταν πάντα να πληροφορηθεί για τις ομάδες στις οποίες είχε εργαστεί και αγαπημένο θέμα συζήτησης ήταν το ποδόσφαιρο.

Συνταξιοδοτήθηκε από την Υπηρεσία της ΥΕΒ του Νομού Σερρών και έζησε ένα μακρύ φθινόπωρο στη ζωή του. Γερή κράση έζησε δίπλα στη συνοδοιπόρο της ζωής του Βαϊα Παπαιωάννου με την οποία δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με τρία παιδιά, τον  Δημήτρη, τον Κωνσταντίνο και τον Χρήστο. Είδε τη συνέχεια της ζωής αποκτώντας οκτώ εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου στα Β ‘ κοιμητήρια Σερρών στις 11.30 το πρωί.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος