Χωρίς κατηγορία

Σέρρες: Aνακοίνωση της ΔΕΥΑΣ για το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενό της

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Σερρών για το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα: 

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνουμε ότι σήμερα διαγνώσθηκε θετικός στον covid-19 εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΣ.

Το περιστατικό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην παρουσία του εν λόγω υπάλληλου το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρο συγχρωτισμού, στον οποίο επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας. Από την περασμένη Τετάρτη αν και παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα του χορηγήθηκε προληπτική άδεια. Το διαγνωστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε σήμερα θετικό.

Στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο εργάζεται, επίσης, στη ΔΕΥΑΣ παρότι είναι απόλυτα ασυμπτωματικό βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχει ήδη υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Πλήρως ενήμερος είναι ο γιατρός εργασίας της ΔΕΥΑΣ, από τον οποίο έχουν δοθεί οδηγίες ιχνηλάτησης και τοποθέτησης σε καραντίνα εργαζόμενων που ήρθαν σε στενή επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στους χώρους της ΔΕΥΑΣ από την έναρξη της πανδημίας τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με χρήση μάσκας απ’ όλους, τήρηση αποστάσεων ενώ διενεργείται απολύμανση ανά 48 ώρες.

Συστήνουμε ισχυρά τους δημότες να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη ΔΕΥΑΣ ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού.

Η Διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης θα προχωρήσει άμεσα, εφόσον απαιτηθεί, σε κάθε επιπλέον ενέργεια για την ασφαλή παρουσία δημοτών και εργαζομένων στους χώρους των γραφείων της.»