ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Αλιστράτη: Εισαγγελική έρευνα για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Κινδυνεύουν με αφαίρεση επιμέλειας οι γονείς στην Αλιστράτη Σερρών που δεν έστειλαν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκα και να κάνουν self test.

Οι γονείς είναι αντιμέτωποι ακόμα και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, που παρακολουθούν την υπόθεση και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Έρευνα στο σπίτι τους
Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στο σπίτι της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Οι γονείς, μιλώντας τόσο στο MEGA όσο και στον Alpha αναφέρουν ότι δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε selft test για τον κορονοϊό αλλά ούτε και να φορούν μάσκες οι οποίες, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωτικές για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Έτσι προτιμούν να τα κρατούν σπίτι με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαίδευσή τους.